Skip to main content

IRAK MERKEZ BANKASI - ASYCUDA DÜZENLEMESİ

Sayın Üyemiz,

Irak Gümrükler Genel Komisyonu tarafından daha önce bildirildiği üzere, ASYCUDA sistemine kayıtlı şirketlerin bilgilerinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar güncellenmesi gerekmektedir. Güncelleme yapmayan şirketlerin sistemden çıkarılacağı önemle hatırlatılır.

Öte yandan, Irak Merkez Bankası’nın 20 Ağustos 2025 tarihli Genelgesi ile, ihracat bedellerine ilişkin yurt dışı ödemelerde ASYCUDA ithalatçı kodu kontrolü uygulamasının başlangıç tarihi 1 Aralık 2025 tarihine ertelenmiştir.

Firmalarımızın, bu tarihten itibaren ihracat bedellerini bankacılık sistemi üzerinden sorunsuz şekilde tahsil edebilmeleri için, Iraklı ithalatçılarının ilgili şartları sağlayıp sağlamadıklarını önceden teyit etmeleri tavsiye edilmektedir. Aksi durumda ödemelerde gecikme veya tahsilat sorunları yaşanabileceği bildirilmektedir.

Saygılarımızla

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.